About us

Odgajivačnica FILDALE-Erdel Terijer i Patuljasti Snaucer
 
1996.godine nasa odgajivacnica FILDALE je registrovana u 
Kinoloskom Savezu Ukrajine,a iste te godine su dosli na svet i stenci sa imenom odgajivacnice FILDALE.1999 godine odgajivacnica FILDALE je registrovana i kod FCI pod brojem 11/99 a od 2009.godine registrovana je u Srbiji.
Olle Yunk’s Felitsata (Filja) je rodonacelnica nase odgajivacnice.Iza nje su ostala tri legla,a njena deca i unuci su osnova nase odgajivacnice.Danas nasi psi imaju titule Internacionalnih Sampiona i sampiona mnogih zemalja,Grand i Multisampiona,mladog Sampiona svetskog Terijer-Kluba kao i Prize Winner Sampionata Evrope i Sveta.
Nasi Erdel terijeri nisu samo izlozbeni sampioni neko i divni prijatelji koji nas raduju svojim divnim karakterom i odlicnim zdravljem.Od 2008.godine nalazimo se u Srbiji,u predivnom gradicu Vlasotincu, mada mnogo nasih potomaka zivi u Ukrajini,gde ce produziti svoju izlozbenu karijeru i lozu Erdel Terijera.
Od 2009.godine smo počeli sa gajenjem patuljastih šnaucera,i to,moze se reći,sa dosta uspeha, jer potomci naših pasa postižu odlične rezultate na Evropskim izložbama.(videti pod Our breeding).
 
Možemo da se pohvalimo i da smo poslednjih godinu,dve dana uspeli da selekcijom dobijemo vrlo kvalitetne jedinke koje ce biti osnova naseg daljeg odgoja.
 
Sve smo to postigli upornim radom,selekcijom,i,naravno, uvozom kvalitetnih mužjaka i ženki iz renomiranih svetskih odgajivačnica.
Nase muzjake i zenke mozete videti na stranicama Males i Females.A tu je ,naravno,i podmladak od koga tek ocekujemo dobre rezultate

Zoran Gligorijević
+381638608704
Elena Gligorijević
+381631281331
FCI judge for 1 section of 2 group, 3 group